Afbeelding

Vleeswaren

Mensen worden vandaag de dag voor "de gek" gehouden met 'waterham' en 'rubberworst'. Ingrediënten zoals houdbaarheids verlengers worden rijkelijk toegepast in de Nederlandse voedingsindustrie, zonder dat men weet wat het risico is (op lange termijn) van het gebruik van die houdbaarheidsverlengers.

Omdat 85% van de verkochte vleeswaren uit eigen keuken komt,  weten wij precies wat voor grondstoffen en kruidenmelanges er in de vleeswaren zitten. Vleeswaren maken is een AMBACHT een vak, dat wij goed verstaan. Wij laten u zien dat vleeswaren weldegelijk smaak hebben!

Onze worstmakerij is uitgerust met de meest moderne apparatuur waardoor we het proces van pekelen, roken, koken en drogen volledig onder controle hebben zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het ambachtelijke karakter.

  • Gerookte vleeswaren:  o.a. Rauwe ham, Rookvlees, Rauwe Bacon, Ontbijtspek, Snijworst, Boerenmetworst, Droge worsten etc.
  • Gekookte vleeswaren: o.a. Boterhamworst, Gekookte Worst, Rookworst, Achterham, Casslerib etc.
  • Gebraden vleeswaren: o.a. Rollades rund en varken, Gebraden gehakt, Katenspek, Gegrilde ham, Gebraden rosbief, Gebraden fricandeau, Gebraden kipfilet etc.
  • Snacks: o.a. Grillworst, Zeeuwsspek, etc.

Assortiment

  • Rauwe Ham
  • Rauwe Bacon
  • Rauwe Ardennerham
  • Ontbijtspek
  • Rookvlees
  • Zoutarm Rookvlees
  • Schouderham
  • Achterham
  • Gegrilde ham
  • Katenspek
  • Beenham
  • Gebraden Rosbief
  • Gebakken Biefstuk
  • Gebraden Fricandeau
  • Gekookte Lever
  • Leverkaas
  • Smeerleverworst
  • Boerenmetworst
  • Salami
  • Boerencervelaat
  • Droge worst
  • Zachte droge worst
  • Kippengebraad
  • Tongeworst
  • Grillworst
  • Serrano ham
  • Zult
  • Roompaté
  • Zeeuws Spek
  • Gegrilde Bacon
  • Gehakt met uitjes

Traiteur

Geen tijd om te koken of niet het materiaal in huis hebben om een warme maaltijd op tafel te zetten?

Met onze Traiteurservice bieden wij de oplossing!

Traiteur wil zeggen dat u vers bereidde maaltijden met bijbehorend bereidingsadvies van ons afneemt, maar géén gebruik maakt van een kok of bediening.

U  kunt in onze winkel terecht voor ons ‘dag-assortiment’ met een scala aan mogelijkheden. 

Voor de dagelijkse maaltijd kunt u bij ons in de winkel terecht voor een een lekkere huisgemaakte soep of diverse maaltijden. U hoeft ze thuis alleen maar even snel op te warmen.

Alle soepen worden zorgvuldig door ons zelf bereid vanaf de basis.
Onze soepen zijn restaurant kwaliteit waardig!

  • Tomaten-crèmesoep *
  • Chinese Tomatensoep *
  • Pompoensoep *
  • Kalfsvleesbouillonsoep*
  • Kip-Groentensoep *
  • Bouillabaise (vissoep)*
  • Aspergesoep *
  • Erwtensoep*
  • Heldere Rundvleessoep *

* verkrijgbaar per beker (ca. 960 ml) - sommige soepen zijn seizoensgebonden - diepvries.

Kant-en-klaar

AMBACHT - VERSHEID - KWALITEIT

  • Spareribs
  • Snackballetjes
  • Soepballetjes (diepvries)
  • Gegrilde Gehaktbal (evt. met jus)
  • Gegrilde Drumsticks
  • Gegrilde Kippenbouten
  • Sucadelapjes (evt. met jus)
  • Bami
  • Kipsaté met saus (3 stokjes)
  • Babi Pangang
  • Lasagne Bolognaise
  • Hachee
Afbeelding

Soep met ster

Huisgemaakte soepen van hoogwaardige kwaliteit

  • wordt geheel vanuit de basis gemaakt
  • wordt verrijkt met groenten, vis en/of vlees van hoge kwaliteit en altijd vers
  • is rijkelijk gevuld
  • denkt ook aan de vegetariër > en wel met dezelfde kwaliteit!
  • is kwalitatief zo goed dat  ze niet misstaat bij een feestelijk diner (u hoeft eigenlijk niets meer aan de soep toe te voegen, de soep is helemaal af)
  • bevat geen room, omdat wij ook oog hebben voor gezonde maaltijden
  • wordt in bekers van ca. 1 liter aangeboden (diepgevroren)

Soep* met Ster assortiment

Bouillabaise: Gepocheerde zalm – kabeljauw – gamba’s – kreeftfond
Kipgroenten Soep: Kippenvlees – koolrabi – pastinaak – wortel – kip fond
Kalfsbouillon Soep: Kalfsvlees – venkel – pastinaak – shi-take – kalfs fond
Erwten Soep: spliterwten - prei - knolselderij - ui  - wortel - varkensvlees -  aardappel

* Soepen worden aangeboden in bekers van ca. 960 ml (diepgevroren)
* Soepen zijn seizoensgebonden en niet altijd onbeperkt voorradig

Salades

Uw Gildeslager biedt u:

HUISGEMAAKTE: AMBACHT - VERSHEID - KWALITEIT            

  • Gepocheerde Zalmsalade
  • Gerooke Kipsalade
  • Filet Americain
  • Filet Martijno
  • Oma's draadjesvlees Salade
  • Kalfsfilet (met uitjes)
  • Ei salade
  • Ham-prei salade
  • King Crab salade
  • Tok tok salade
  • Kip-Lente ui Salade

Tegen de feestdagen zijn er ook andere salades verkrijgbaar.

  • Huzarensalade

Let op! De salades rouleren per week. Wilt u zeker zijn dat de salade op dit moment verkrijgbaar is, dan graag een telefoontje a.u.b. om teleurstelling te voorkomen.

Beste salade van Nederland

Tijdens de Slavakto 2009 is onze huisgemaakte gepocheerde zalmsalade bekroond tot beste salade van Nederland!

Kaas

Samenstelling kaas

In kaas zitten belangrijke voedingsstoffen zoals vet, eiwit, kalk (calcium) en vitamines. Vet Vet is één van de belangrijkste smaakmakers van kaas. Het vetgehalte van kaas wordt uitgedrukt in een percentage van de droge stof, omdat deze tijdens de rijping constant blijft. Vanwege indroging vermindert de hoeveelheid vocht. Goudse kaas heeft minimaal 48 procent vet in de droge stof. Over de hele kaas gerekend, bedraagt het vetgehalte bij jonge Goudse (vier weken gerijpt) 28,8 procent. Bij Edammer (40 procent vet in de droge stof) is dit ongeveer 25 procent.

Eiwit

Eiwit is een belangrijke voedingsstof in kaas. Melkeiwitten in kaas zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar met eiwitten in vlees. Daarom kan kaas dienen als vleesvervanger in de (vegetarische) maaltijd.

Calcium

Calcium (kalk) is - naast fosfor en natrium - één van de belangrijkste mineralen in kaas. Dit is nagenoeg de dagelijkse benodigde hoeveelheid voor de gemiddelde Nederlander. Vitamines Kaas bevat B-vitamines en de - in het vet aanwezige - vitamines A en D.

Assortiment kaas

Jong belegen: Kaas zonder korst
Extra Belegen: Kaas zonder korst
Komijnen: Kaas zonder korst