De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Afbeelding

KNS - lidmaatschap

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Wij werken aan een prof essionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.Afbeelding

Wij ondersteunen onze leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Slagers die lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Slagers tonen hun lidmaatschap door dit lidmaatschapsschild.




Goud bij Arnhem Rookworsstad 2016

Persbericht, oktober 2016

Gildeslager Ketelaars is in de prijzen gevallen tijdens de 42e nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2016. De ingezonden producten van Gildeslager Ketelaars zijn tijdens de 42e vakwedstrijd Arnhem Rookworst bekroond met Goud.

  • Fijne rookworst
  • Grove rookworst
  • Klasse Specialiteit

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor innovatieve rookworstproducten. Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd.

Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist. Een team van deskundige juryleden keurden de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Het feit dat de producten van Gildeslager Ketelaars bekroond zijn betekent dat hij een Gelderse Rookworst van zeer hoge kwaliteit verkoopt.

Ook in eerdere jaren zijn onze producten met goud bekroond bij Arnhem Rookworststad.

De organisatie van Arnhem Rookworststad.


Gildeslager Ketelaars, Moergestel
Beste 'Worstmakerij & Traiteur
van de regio Brabant

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 18 januari 2016 is Gildeslager Ketelaars ,Moergestel  gekroond tot ‘Beste worstmakerij & traiteur van de regio Brabant’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft  Martijn Ketelaars de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. 

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 150 collega-slagers is Gildeslager Ketelaars aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar is Gildeslager Ketelaars  diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat het Worstmakersgilde niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.


Tilburg Ten Miles 2017

Zondag 3 september hebben we met twee teams meegelopen met de CZ Tilburg Ten Miles Business Run: Ladies 10 km.  Alle 6 zijn we gefinisht binnen het uur. Zeer trots op onze loopsters: Iris, Kiki, Nienke, Fleur, Lenneke en Judith.

 



Meester Worstmaker

Martijn Ketelaars geslaagd voor opleiding ‘Meester Worstmaker’
Tijdens de Jaarvergadering op 16 januari 2012 van Het Worstmakersgilde heeft van Rob Geus, bekend van tv-programma ’De Smaakpolitie’ bekend gemaakt dat Martijn Ketelaars is geslaagd voor de opleiding ‘Meester Worstmaker’. [Thumb_17_januari_2012_088_b]

Meester Worstmaker

De opleiding ‘Meester Worstmaker’ is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten. Martijn heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten neemt Martijn zeker mee in de worstmakerij. Niet alleen komt dit de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Martijn ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.  

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 200 collega-slagers is Slagerij Ketelaars aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.


Duurzaam ondernemen

Wij als ondernemers zijn ons bewust hoe belangrijk
het is om duurzaam te ondernemen.

Daarom:

  • Scheiden we ons afval: papier - plastic - restafval - groen afval - glas - chemisch afval
  • Kiezen we bewust ons verpakkingsmateriaal uit (plastic hero, beter recyclebaar materiaal)
  • Kiezen we voor vlees uit de buurt en voor vlees dat afkomstig is van beesten die verantwoord opgroeien/leven
  • Zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk vleesafval hebben
  • Dat onze lampen vervangen zijn door spaar/ en/of LED lampen

Zo dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu.


TNO keuring

Onze vleeswaren zijn goedgekeurd

Ook dit jaar heeft een onafhankelijke onderzoeksorganisatie (TNO) de vleeswaren en m.n. de gebraden gehakt en de grillworst van Slagerij Ketelaars beoordeeld. Voor u een extra garantie dat de vleeswaren van Slagerij Ketelaars van uitstekende kwaliteit zijn.

Lekker veilig

Dat u bij Slagerij Ketelaars aan het juiste adres bent voor smakelijke worst en vleeswaren, is algemeen bekend. Ook gezondheid staat hier hoog in het vaandel. Dan moet u ook denken aan de normen die gesteld worden aan de microbiologische veiligheid van producten.

Vak apart

Martijn Ketelaars verstaat de kunst van lekkere, veilige worst en vleeswaren maken. Aan de basis staan kwalitatief hoogwaardige grondstoffen,  kruiden en specerijen. Minstens zo belangrijk is een zorgvuldige werkwijze. Zo is Martijn Ketelaars in bezit van een vakdiploma.

Keuring door onafhankelijk onderzoeksorganisatie

Een onafhankelijke onderzoeksorganisatie (TNO) heeft op een onverwacht moment producten uit de slagerij van Martijn, Ard en Judith bemonsterd en getest op microbiologische veiligheid. De bemonsterde producten zijn gewaardeerd volgens de geldende warenwettelijke normen, de nieuwe hygiënecode Slagersbedrijf en de eisen van de stichting "Het Worstmakers Gilde".

 Op deze wijze ziet Stichting het Worstmakersgilde toe op de productveiligheid van de bij haar organisatie aangesloten slagers.

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.