Lamsvlees, kalfsvlees, wild en gevogelte


LAMSVLEES

  • Lamsvlees bevat veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Daarnaast is lamsvlees bijzonder mager en calorie arm. Lamsvlees behoort tot de categorie "rood vlees" en helpt ons lichaam om ijzer op te nemen uit andere bronnen.Lamsvlees is puur genieten! Wie het eenmaal heeft geproefd, wil niet anders meer.
  • Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw, het herstellen en onderhouden van weefsels, cellen en organen van ons lichaam.
  • IJzer is een belangrijk mineraal dat in elke cel van ons lichaam zit. IJzer is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Het zorgt namelijk voor een goed vervoer van zuurstof, levert energie en ondersteunt het immuunsysteem. Een tekort aan ijzer geeft onder andere de volgende problemen: moe en lusteloos, concentratieproblemen, minder eetlust en gevoeliger voor infecties. Lamsvlees bevat meer ijzer dan groenten en granen.
  • Zink in belangrijk voor de groei, voortplanting, vertering, eetlust, het immuunsysteem en het genezingsproces. Het is niet in zoveel voedingsmiddelen te vinden, maar lamsvlees is er rijk aan.
  • Vitamine B geeft energie, zorgt voor een scherp zicht, een gezonde huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan vitamine B.

Kalfsvlees

Kalfsvlees is een bijzonder veelzijdig product. Het kan op vele manieren worden bereid en laat zich gemakkelijk combineren met warme en koude groenten, met pasta's, aardappelen, brood en nog veel meer. Bovendien is kalfsvlees eenvoudig en snel te bereiden. Vraag uw slager welke manier van bereiden het beste bij uw gekochte stukje kalfsvlees past.

Bereiding en behandeling van kalfsvlees

Bewaar kalfsvlees altijd op een koude plaats (max 5 ºC) in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 2 á 3 dagen houdbaar in een goed gekoelde koelkast. Laat gehakt of gehaktproducten niet overnachten in de koelkast, maar bereid het dezelfde dag of leg het in de diepvries! In de diepvries kunt u kalfsvlees zo'n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kalfsvlees heeft een zachte smaak. Gebruik daarom niet al te sterke of overheersende kruiden, kruid en zout het vlees ook kort voor het bakken of beter zout het tijdens of na het bakken. Voor sauzen geldt hetzelfde als voor de kruiden, combineer kalfsvlees bij voorkeur met milde sauzen, zoals een room-, witte wijn- of champignonsaus. Bij kalfsvlees kunnen alle soorten (jonge)rode, witte en rose-wijnen geserveerd worden.

Wild en gevogelte

Aanbevolen door topkoks: Botermalse Hertenrugfilet. Een sensatie voor uw smaakpapillen. Bakken net als 'n biefstukje en net zo mals als ossenhaas!

Alleen op bestelling!

Hazenpeper

Huisbereid en naar eigen recept gemaakt.

Let op! Dit product zit niet standaard in ons assortiment en is dus niet altijd voorradig. Wilt u er zeker van zijn dat dit product op voorraad is, graag een telefoontje om teleurstelling te voorkomen.