LAMSVLEES
- Lamsvlees bevat veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Daarnaast is lamsvlees bijzonder mager en calorie arm. Lamsvlees behoort tot de categorie "rood vlees" en helpt ons lichaam om ijzer op te nemen uit andere bronnen.Lamsvlees is puur genieten! Wie het eenmaal heeft geproefd, wil niet anders meer.
- Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw, het herstellen en onderhouden van weefsels, cellen en organen van ons lichaam.
- IJzer is een belangrijk mineraal dat in elke cel van ons lichaam zit. IJzer is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Het zorgt namelijk voor een goed vervoer van zuurstof, levert energie en ondersteunt het immuunsysteem. Een tekort aan ijzer geeft onder andere de volgende problemen: moe en lusteloos, concentratieproblemen, minder eetlust en gevoeliger voor infecties. Lamsvlees bevat meer ijzer dan groenten en granen.
- Zink in belangrijk voor de groei, voortplanting, vertering, eetlust, het immuunsysteem en het genezingsproces. Het is niet in zoveel voedingsmiddelen te vinden, maar lamsvlees is er rijk aan.
- Vitamine B geeft energie, zorgt voor een scherp zicht, een gezonde huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan vitamine B.