van Hopvogel Brewery uit Moergestel
Recept voor 2 tot 4 personen
400 gram Ribstuk (of ander runderstoofvlees)
- 1 á 2 uien
- 1 á 2 blaadjes laurier
- 2 plakken ontbijtkoek
- 1,5 eetlepel stroop
- 50 gram spekjes
- ½ eetlepel mosterd
- Zilveruitjes (1/4 potje)
- 75-100 gram champignons (of bospaddenstoelen)
- 33 cl Black Tripel
- 1 á 2 eetlepels (room)boter
- Peper en zout
Bereiding
- Vlees snijden in (grove) stukken en inwrijven met peper, zout en mosterd
- Boter verhitten en vlees snel rondom aanbakken en spekjes toevoegen
- Ui pellen en snipperen (niet te fijn) en toevoegen
- Laurier, gesneden champignons en zilveruitjes toevoegen
- Stroop en ontbijtkoek (kruimelen) toevoegen
- Voeg het Black Tripel Bier toe
- Minimaal twee uur laten stoven