Rundvlees

Zorg voor het welzijn van de dieren

Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in het groene Twente. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees.

Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Mesterij

Eigen mesters houden de dieren in ruime stallen op stro. Kwalitatief hoogwaardig veevoer zorgt voor heerlijk en mals rundvlees.

Vleesvee kun je verdelen in stieren en vrouwelijk vee. De stierkalveren lopen de eerste 6 tot 8 maanden bij de moeder. Daarna verblijven ze in ruime stallen op stro. Dan begint de tussenfase, waarin de stieren zich ontwikkelen tot mooie, gerekte dieren. Als de stieren ongeveer 15 maanden oud zijn, worden ze intensief afgemest met een rantsoen van o.a. mais, hooi, tarwe, lijnzaadschilfers en aardappelen. De stieren zijn slachtrijp op een leeftijd tussen 20 en 24 maanden.

Vrouwelijk vee

Bij vrouwelijk vee is er sprake van een andere aanpak. Vaarzen en koeien worden eerst ingezet in de zoogkoeienhouderij en lopen 's zomers met hun kalf in de wei. Wanneer ze niet meer drachtig zijn, worden ze afgemest op onze mestbedrijven. De dieren worden in open stallen op stro in circa 3 tot 4 maanden gemest. Het voer bestaat uit: mais, hooi, pulp brok, luzerne, tarwe, lijnzaadschilfers en aardappelen. Met de juiste vetbedekking worden ze vervolgens geslacht. Voor Vleesvee Integratie Twente is het erg belangrijk dat het afgemeste vee gelijkmatig over het jaar wordt geslacht. De slager neemt wekelijks ongeveer eenzelfde hoeveelheid vlees af. Dus goed mesten en goed plannen gaan hand in hand.

Wroetvarkenvlees

Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij varkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Lekker wroeten en spelen

Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming. Maar de Wroetstal gaat verder dan 1 ster !

De varkens hebben meer bewegingsvrijheid en de dikke laag met strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten en lekker kunnen wroeten. Onze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben onze varkens 3x meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.

Custom videos are not supported yet :(

Kenmerken van het wroetvarken

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Wij streven ernaar om de staarten niet meer te couperen. De varkens kunnen naar hartenlust wroeten en hebben voldoende afleiding, zodat dit niet meer nodig is.

  • Doorwroetprijs
  • Betere leefomstandigheden
  • Lekkerder vlees
  • Betere mest
  • Varkens zijn actiever, attenter en vertonen hun natuurlijke gedrag
  • Beter vlees

Goed voer proeft u terug in het vlees

Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio. Door het gebruik van granen geteeld in de eigen regio wordt de kringloop bevorderd. Het streven is om de mest op eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs. Bekijk in onderstaand filmpje hoe het wroetvarken leeft