Het begin
In januari 1965 namen Ad en Jan Ketelaars de slagerij over van Herman en Sjaak van Hulten. Slagerij van Hulten was vanaf 1921 van start gegaan aan de Kerkstraat nummer 10 en de slagerij was aan een verbouwing toe. Herman en Sjaak hadden de verbouwing zo goed als gepland, toen bleek dat geen van de zonen het bedrijf over wilden nemen.
Ad en Jan die bij diverse Tilburgse slagers werkzaam zijn geweest, namen op 22 en 19 jarige leeftijd de slagerij over en starten dus meteen met een verbouwing. 'Slagerij van Hulten' werd dus in 1965 'Slagerij Ketelaars'. Ad en Jan runden de slagerij in het begin met zijn tweeën. In het begin werd er nog veel vers vlees verkocht, de gezinnen waten toen ook een stuk groter dan dat ze nu zijn. De runderen slachtten ze zelf. Later zijn ze ook zelf varkens gaan slachten. Omdat de gezinnen in de loop der tijd steeds kleiner werden, en de vraag naar veel vers vlees afnam, zijn Ad en Jan zich gaan toewijden aan het maken van vleeswaren. Ook de kunst van het 'roken' om bijvoorbeeld rookvlees en rauwe ham te maken, kregen ze steeds beter onder de knie.