Kernthermometer

  • Meet de kerntemperatuur van het gebraad. 
  • Een korte blik door het venster van de oven volstaat.
  • Steek de kernthermometer in het vlees en plaats dit in de oven.

Custom videos are not supported yet :(

Rollade

Er zijn op YouTube vele filmpjes te vinden die uitleggen hoe je vlees goed kunt braden. Eén voorbeeld hiervan vindt je hiernaast.

Wil je een rollade braden, maar weet je niet hoe dit moet? Allerhande legt het je uit in deze video. Daarnaast is er ook een variant: Rollade met kruiden en knoflook.

Oven

Rosbief: 175 - 200°C

Kalfsvlees: 175°C

Rundvlees: 175°C

Lamsvlees: 175°C

Varkensvlees: 175°C

Ham:125°C

Gereed

48 - 58°C

68°C

68°C

65 -72°C

68 - 75°C

72°C

Minuten per kilo

50 - 65 minuten

60 - 90 minuten

60 - 90 minuten

80 - 100 minuten

80 - 100 minuten

65 - 90 minuten