Kernthermometer
- Meet de kerntemperatuur van het gebraad.
- Een korte blik door het venster van de oven volstaat.
- Steek de kernthermometer in het vlees en plaats dit in de oven.
Er zijn op YouTube vele filmpjes te vinden die uitleggen hoe je vlees goed kunt braden. Eén voorbeeld hiervan vindt je hiernaast.
Wil je een rollade braden, maar weet je niet hoe dit moet? Allerhande legt het je uit in deze video. Daarnaast is er ook een variant: Rollade met kruiden en knoflook.
Rosbief: 175 - 200°C
Kalfsvlees: 175°C
Rundvlees: 175°C
Lamsvlees: 175°C
Varkensvlees: 175°C
Ham:125°C
48 - 58°C
68°C
68°C
65 -72°C
68 - 75°C
72°C
50 - 65 minuten
60 - 90 minuten
60 - 90 minuten
80 - 100 minuten
80 - 100 minuten
65 - 90 minuten