Suddervlees bereid met Black Tripel

van Hopvogel Brewery uit Moergestel

Recept voor 2 tot 4 personen

400 gram Ribstuk (of ander runderstoofvlees)

- 1 á 2 uien

- 1 á 2 blaadjes laurier

- 2 plakken ontbijtkoek

- 1,5 eetlepel stroop

- 50 gram spekjes

- ½ eetlepel mosterd

- Zilveruitjes (1/4 potje)

- 75-100 gram champignons (of bospaddenstoelen)

- 33 cl Black Tripel

- 1 á 2 eetlepels (room)boter

- Peper en zout

Bereiding

- Vlees snijden in (grove) stukken en inwrijven met peper, zout en mosterd

- Boter verhitten en vlees snel rondom aanbakken en spekjes toevoegen

- Ui pellen en snipperen (niet te fijn) en toevoegen

- Laurier, gesneden champignons en zilveruitjes toevoegen

- Stroop en ontbijtkoek (kruimelen) toevoegen

- Voeg het Black Tripel Bier toe

- Minimaal twee uur laten stoven