Salades & Kaas

Huisgemaakt: ambacht - versheid - kwaliteit

Let op! De salades rouleren per week. Wilt u zeker zijn dat de salade op dit moment verkrijgbaar is, bekijk dan de webshop.

Beste salade van Nederland

Tijdens de Slavakto 2009 is onze huisgemaakte gepocheerde zalmsalade bekroond tot beste salade van Nederland!

Kaas

In kaas zitten belangrijke voedingsstoffen zoals vet, eiwit, kalk (calcium) en vitamines. Vet is één van de belangrijkste smaakmakers van kaas. Het vetgehalte van kaas wordt uitgedrukt in een percentage van de droge stof, omdat deze tijdens de rijping constant blijft. Vanwege indroging vermindert de hoeveelheid vocht. Goudse kaas heeft minimaal 48 procent vet in de droge stof. Over de hele kaas gerekend, bedraagt het vetgehalte bij jonge Goudse (vier weken gerijpt) 28,8 procent. Bij Edammer (40 procent vet in de droge stof) is dit ongeveer 25 procent.

Eiwit

Eiwit is een belangrijke voedingsstof in kaas. Melkeiwitten in kaas zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar met eiwitten in vlees. Daarom kan kaas dienen als vleesvervanger in de (vegetarische) maaltijd.

Calcium

Calcium (kalk) is - naast fosfor en natrium - één van de belangrijkste mineralen in kaas. Dit is nagenoeg de dagelijkse benodigde hoeveelheid voor de gemiddelde Nederlander. Vitamines Kaas bevat B-vitamines en de - in het vet aanwezige - vitamines A en D.